Mukadimah

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih kerana sudi mengunjungi webblog ini.

Tujuan blog ini adalah untuk kita semua berkongsi bermacam-macam maklumat. Artikel-artikel yang dipaparkan diperolehi daripada kiriman email, buku, majalah dan dari blog yang lain. Diharap aktikel-arkitel yang disiarkan dalam blog ini memberi manfaat kepada kita semua.

Jika anda ingin memberi sebarang komen atau pendapat, sila tulis dalam ruangan komen / pesanan yang saya sediakan.

Saya ingin memohon maaf sekiranya terdapat artikel-artikel yang dipaparkan dalam blog ini menyinggung perasaan anda.

Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam), dan menyuruh berbuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji). Dan mereka bersifat yang demikian ialah orang-orang yang berjaya. ( Surah Ali Imran : 104 )

Khamis, November 19, 2015

Cerita Dari Seorang Paderi Mengenai Holy WaterSaya mempunyai kenalan Bekas Padri Katholik daripada negeri Sabah. Nama Kristiannya sebelum menganut Islam ialah Thomas Layden. dan kini beliau merupakan seorang mubaligh Islam yang sangat gigih menyebarkan dakwah Islam kepada Masyarakat terutama golongan Kristian sendiri. Bekas Padri Thomas ini berasal dari Sabah dan telah menganut Islam pada awal tahun 90han. Oleh sebab beliau seorang bekas Padri, dan pernah tinggal bersama-sama dengan Pope (John Paul II) di Vatican, beliau sangan arif tentang agama Kristian dan sangat arif tentang apa yang berlaku di Vatican.

Di antara perkara yang dijelaskan kepada saya, dan juga kepada orang ramai tentang agama Kristian (Khatolik), ialah tentang Kitab Gospel Of Barnabas, yang dianggap oleh pihak Gereja Kristian sebagai apocryphal(dianggap meragukan kandungan dan pengarangnya), tentang biara (yang ada di bawah tanah Gereja Vatican), Celebacy (Padri dan Nun tak boleh kahwin), bacaan talqin, kesah Confession ( memohon ampun) dan sebagainya. Tentang Biara, beliau mengatakan bahawa di Gereja vatican, terdapat sebuah biara
(Yang namanya Biara-) yang lokasinya agak terahsia. Jalan masuk ke dalam biara tersebut hanya berbentuk penutup lubang sahaja, tetapi dalamnya merupakan sebuah tempat yang menyerupai istana. hanya golongan tertentu sahaja, iaitu calon-calon Padri sahaja yang dibenarkan masuk ke dalam biara ini. leh sebab itu, padri-padri Kristian Khatolik diseluruh dunia (Yang hanya bertaraf Padri ke atas) nescaya pernah sampai dan tinggal di dalam biara ini. Dalam biara ini, bakal-bakal padri dan nun bercampur gaul dengan bebas, sehingga ada dikalangan Nun ini yang mengandung. kandungan Nun ini digugurkan dan dikeringkan untuk dijadikan air the Holy Water (Pagi ini, 22.5.98 Jam 8.30 pagi, saya telah menghubungi kawan saya itu tentang Holy Water. Ada kenyataan mengatakan bahawa Holy Water sebenarnya dibuat di Gereja,. di
sini pada malam PASKA. Bekas Padri Thomas, mengatakan benar bahawa di sini pun ada di buat Holy Water, tetapi Holy Water yang ini tidak digunakan sebagai air jampian. Yang digunakan sebagaiair jampian ialah air Holy Water yang juga di buat pada malam PASKA, tetapi menggunakan air daripada larutan janin hasil hubungan antara bakal padri dengan nun. Padri dan nun sebenarnya tidak boleh kahwin, tetapi sebenarnya mereka telah enjoy seks sepuas hati semasa mereka berada di dalam biara. (kalau tidak percaya, sila tanya Padri Katholik yang berhampiran dengan anda-Padri tidak boleh bohong! tidak boleh marah! kalau bohong , kalau marah, berdosa, kalau berdosa siapa yang akan mengampun dosa kerana hanya padri sahaja yang boleh ampun dosa. Pope sendiri walaupun tidak kahwin, tetapi beliau mempunyai ramai pembantu-pembantu wanita!.(Cuba bayangkan!).Bekas Padri Thomas juga mengatakan bahawa, keimanan sesaorang terhadap Jesus Christ sebagai Reedemer juga meningkat apabila berada di dalam biara kerana seolah-olah pada masa itu terbayang dimata mereka kehadiran Jesus Christ di sana.Bagaimana Jesus Christ, sebagai seorang anak Tuhan boleh beserta dengan mereka yang melakukan maksiat!. Biasanya yang selalu bersama-sama dengan pesta maksiat ialah Syaitan dan Iblis.

Bekas Padri Thomas juga ada menceritakan kejadian yang melucukan ketika beliau sedang giat berdakwah menyebarkan agama Kristian di Indonesia. Pada suatu hari, beliau telah dipanggil oleh seorang doktor dari sebuah hospital. Beliau dipanggil oleh doktor tersebut kerana di hospital tersebut ada seorang penganut agama Kristian yang sedang nazak. Doktor mengatakan bahawa pesakit tersebut tidak ada peluang untuk hidup. latas beliau meminta bekas Padri Thomas untuk melakukan sesuatu kepada pesakit ini. seperti
kebiasaan yang dilakukan oleh bekas Padri Thomas, untuk membisikkan sesuatu ke telinga orang yang hampir mati. Menurut bekas Padri Thomas, apa yang dibisikkan ke telinga pesakit (seperti yang biasa dilakukannya ) ialah ' Nabi kamu SebenarNya nabi Muhammad'. Peristiwa itu menjadi satu peristiwa yang menakjubkan dan melucukan kerana pesakit yang hampir mati itu bangkit, dan menjadi kemudah menghibuhkan kepada orang ramai tentang apa yang dibisikan oleh bekas Padri Thomas, lalu beliau menganut agama Islam. menurut bekas Padri Thomas, bacaanyang dibuat oleh Padri semasa mengkebumikan mayat orang Kristian (Khatolik) juga ada menyebutkan bahawa nabi yang sebenar ialah
nabi Muhammad .

Bekas Padri Thomas juga ada menceritakan peristiwa bagaiman beliau, yang merupakan seorang bekas Padri, selalu sahaja, iaitu pada hari Ahad menerima pengakuan dosa (Confession). Satu peristiwa yang amat menyentuh hatinya ialah peristiwa di mana pada suatu hari, seorang yang telah kehilangan barang telah mengadu kepadanya tentang kehilangan barang tersebut. Beliau hanya berkata dan memberi dorongan dan galakan agar orang yang kehilangan barang tersebut bersabar. Pada hari Ahad minggu hadapannya, seorang lelaki datang kepadanya untuk membuat pengakuan dosa (confession). Orang tersebut telah mengaku bahawa ia telah mencuri barang orang yang mengadu minggu yang lalu. Seperti biasa bekas Padri Thomas, mengampunkan dosa orang itu. Peristiwa tersebut telah menimbulkan konflim dalam jiwa nya yang sememangnya telah ada dalam dirinya, lalu beliau berkata mana keadilannya!. Manakan adil bagi seorang yang kehilangan barang, mengadu nasib dan meratab kehilangan barang tiba-tiba apabila pencurinya dengan senag diampunkan dosa. Kalau bagitu, mudahlah bagi sesaorang melakukan dosa kemudian memohon ampun daripada Padri.Sekian dahulu.

Saya harap kawan -kawan saya dari penganut agama Kristian Khatolik tidak terguris hati dengan tulisan ini, kerana saya hanya melaporkan sahaja apa yang diceritakan oleh bekas Padri Thomas. kalau tak puas hati, sila hantar message pada saya james@pkrisc.cc.ukm.my saya akan cuba terangkan lebih lanjut peristiwa-peristiwa yang pernah berlaku kepada teman saya bekas padri Thomas Layde. Sekian.

Sumber: zulmujahid87.blogspot.com

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...